ANGKAT TEMPAT DUDUK TANDAS

Kpd yg selalu guna tandas awam tu, hati-hati lah yerrr………… Kat rumah pun samer…
3 pompuan di KL maut setelah dimasukan ke Hospital dlm tempoh 5 hari dengan tanda2 yg sama demam, kesejukan & muntah2 diikuti dengan kekejangan otot, lumpuh dan seterusnya kematian.Tidak ada tanda2 trauma. Otopsi menampakan toksid dlm darah mereka. Pompuan ini tidak mengenali antara 1 sama lain & tak pula ada persamaan. Telah didapati yg depa semua mengunjungi restoran yg sama di Jln Kuchai Lama beberapa hari sebelum kematian.
Jabatan Kesihatan telah menutup & menyiasat premis tersebut. Makanan, air dan penghawa dingin telah diperiksa dan diuji tetapi tak ada apa kesan. Mujurlah seorang dari pelayan restoran telah dikejarkan ke hospital dengan tanda2 yg sama. Dia bagitau doktor yg dia baru balik bercuti dan pergi ke restoran hanya untuk mengambil cek gajinya. Dia tak makan atau minum apa2 sewaktu di restoran tetapi telah mengunakan tandas restoran tersebut. Ketika itu pakar toksin telah diberitahu dan terus mengunjungi restoran ini – dia terus ke bilik air dan mengangkat tempat duduk tandas. Sedikit terselindung adalah seekor labah2. Binatang itu ditangkap dan dibawa ke makmal dan telah dikenalpasti sebagai labah2 ‘Telamnia 2 Jalur’ (Telamonia dimidiata), ia mempunyai badan yang merah dan mengeluarkan bisa yang paling toksik. Ianya hidup di tempat yang lembab dan gelap, tandas dan bekas air amat sesuai baginya. 
Selang beberapa hari seorang peguam dari JB pula dimasukan ke hospital dengan tanda2 yg serupa. Sebelum kematiannya dia sempat memberitahu doktor yg dia baru kembali dari luar negara atas urusan perniagaan. Dia kembali dari Indonesia, menukar penerbangan di Singapura sebelum pulang ke JB. Dia tak langsung melewati restoran yg dikenal-pasti tetapi mempunyai lubang sengatan di bahagian ponggong – yg serupa dgn mangsa2 yg terdahulu. Penyiasatan rapi menunjukan yg penerbangan asal sebelum berlepas dari Indonesia datangnya dari India. Lembaga Aeronotik Awam mengarahkan penyiasatan menyeluruh terhadap semua penerbangan yg berlepas dari india dan telah menghasilkan keputusan bahawa labah2 ‘Telamonia 2 Jalur’ (Telamonia dimidiata) telah membuat sarang di 4 kapal terbang berasingan!!!. Sekarang dipercayai, labah2 tersebut berada di merata cerok negara kita…jadi apabila ke tandas – angkat tempat duduknya…dan periksa dulu…ia mungkin boleh menyelamatkan nyawa kita…khabarkan kepada rakan, taulan dan keluarga berhati2 jgn main duduk aje…
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s