Awak………………


Awak,
Hari nie awak nampak serabut..
Semua orang kutuk..
Semua orang kutuk..
Tapi ada gak yg puji…
Jadi, u can always count on me..

Awak,
Hari nie awk senyum kat saya..
Tapi, sy wat2 tak nampak..
Padahal nak elak dari pengsan..

Awak,
Hari nie awk datang kelas sy..
Tapi, saya wat bodoh jer..
Padahal, bumi nie rasa cam dah tak cukup gravity..

Awak,
Hari nie awk nampak comel..
Semua org puji..
Tapi sy puji dlm hati..
Padahal, nak gak puji sekuat hati..

Awak,
Hari nie saya senyum kat awk..
Tapi, awk jalan depan saya..
Jadi, senyum pun tak guna..

Awak,
hari nie awk tegur saya..
Tapi sy buat2 pekak..
Padahal, tahan elak dari tak leh berenti borak..

Awak,
Hari nie sy tegur awk..
Tapi saya tegur awk lam hati..
Jadi awk tak penah dengar all the gud lucks and
take care hari2…

Awak,
Hari nie kita duduk semeja..
Tapi rasa cam jauh giler..
Padahal, tak sampai sedepa..

Awak,
Hari nie awk beratur blakang saya..
Tapi sy tak tau nak ckp apa..
Jadi sy blah mcm tue jer..

Awak,
Hari nie berubah situasi..
Tapi, saya still kat sini..
Padahal dah kosong tak berisi..

Awak,
Hari nie sy nampak awk kat McD..
Tapi awk tak mcm dlu lagi..
Jadi, sy terdiam sendiri..

Awak,
Hari nie sy dah janji nak pegi..
Tapi, tak tau nape tak leh pergi..
Padahal, ada yg lagi best menanti..

Awak,
Hari nie saya menyesal ada ego yg tinggi..
Tapi dah takde harapan kat sini..
Jadi, nak tak nak terpaksa sendiri…

Awak,
Hari nie hari terakhir nampak awk…
Tapi awk tak toleh sini…
Awak focus kat tv…

Awak,
Hari nie saya tgk gambar kita senyum..
Tapi, gambar tinggal gambar…
Nak buang sayang, nak simpan sedih…

Awak,
Esok antara kita ada balai berlepas..
Esok takde esok utk saya..
Esok juga takde esok utk awk….

Awak,
Semoga suatu hari nanti…
Saya menginsafi diri…
Tanak ego tinggi lagi…
Buat sakit hati awk…

Awak,
Sebelum pergi…
Hari nie kat sini…
Saya janji, semua nie utk awak…
Sebab mengenali awk anugerah terindah yg pernah
saya miliki…
Terima kasih awak… (”,)

“budi bahasa budaya kita”
“bangsa membaca bangsa berjaya”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s